مهمترین نکات حقوقی میتواند از بروز بسیاری از دعاوی و اختلافات حقوقی ساده یا حتی کلاهبرداریها و جرایم سازمانیافته در پوشش فروش املاک جلوگیری کند.
در ادامه با ما همراه باشید با مطالب کاربردی بسیار مهم و به روز حقوقی و کیفری
نکات کاربردی حقوقی در خصوص قذف همراه با مثال
تعریف قذف:
قذف عبارت است از نسبت دادن زنا یا لواط به شخص دیگر، هرچند مرده باشد. قذف باید روشن و بدون ابهام بوده، نسبت دهنده به معنای لفظ آگاه و قصد انتساب داشته باشد. گرچه مقذوف (قذف شونده) در حین قذف از مفاد آن آگاه نباشد. قذف علاوه بر لفظ با نوشتن هرچند به شیوه الکترونیکی نیز محقق میشود.
مثال:
هرگاه کسی به فرزند مشروع خود بگوید:
تو فرزند من نیستی و یا به فرزند مشروع دیگری بگوید:
تو فرزند پدرت نیستی
این قذف مادر وی محسوب میشود.
هرگاه کسی به دیگری بگوید تو با فلان زن زنا یا با فلان مرد لواط کرده ایی فقط نسبت به مخاطب، جرم محسوب میشود.
مجازات جرم قذف
حد قذف، هشتاد ضربه شلاق است. قذف در صورتی موجب حد میشود که قذف شونده در هنگام قذف، بالغ، عاقل، مسلمان، معین و غیرمتظاهر به زنا یا لواط باشد. هرگاه قذف شونده، نابالغ، مجنون، غیرمسلمان یا غیرمعین باشد قذف کننده به سی و یک تا هفتاد و چهار ضربه شلاق تعزیری درجه شش محکوم میشود.
قذف متظاهر به زنا یا لواط، مجازات ندارد. به این شرط که نسبت به آنچه متظاهر به آن است، قذف شود. وگر نه، موجب حد است. مثل نسبت دادن لواط به کسی که متظاهر به زنا است.
نکات حقوقی کاربردی توهین و فحاشی در فضای مجازی
نوشـتن و درج الکترونیـکی الفاظ توهین آمیز و فحاشی و استفاده از الفاظ رکیک درگفتگو با افراد و انتـشار آن در اینترنت و ایمیل و شبکههای اجتماعی اینستاگرام؛ تلگرام؛ واتس آپ؛ توییتر و سایر اپلیکیشنهای اجتماعی، چه در پی وی شخصی و چه کامنتهای عمومی چنانچه موجب حدقذف نباشد، به مجازات شلاق تا هفتاد و چهار ضربه و یا پنجاه هزارتا یک میلیون ریال جزای نقدی خواهد بود. (قانون جرایم رایانه ایی)
نکات حقوقی کاربردی در مورد اجاره
دانستن مهمترین نکات حقوقی میتواند از بروز بسیاری از دعاوی و اختلافات حقوقی ساده یا حتی کلاهبرداریها و جرایم سازمانیافته در پوشش فروش املاک جلوگیری کند.
ماده ۴۹۶ ق. م:
عقد اجاره بواسطه تلف شدن مورداجاره از تاریخ تلف، باطل میشود و نسبت به تخلف از شرایطی که بین موجر و مستأجر مقرر است خیارفسخ از تاریخ تخلف ثابت میگردد.
ماده ۳۹۵ ق. م:
اگر مشتری ثمن را در موعد مقرر تأدیه نکند، فروشنده حق خواهد داشت که برطبق مقررات راجع به خیارتأخیرثمن، معامله را فسخ یا از حاکم اجبار مشتری را به تأدیه ثمن بخواهد.
ماده ۳۷۹ ق. م:
اگر مشتری ملتزم شده باشد که برای ثمن ضامن یا رهن بدهد و عمل به شرط نکند بایع حق فسخ خواهد داشت.
نکته:
اگر شرط ناظر به دادن رهن مطلق باشد یعنی شرط شود خانهای به رهن گذاشته شود یا کلاً مالی به رهن داده شود، ضمانت اجرای تخلف از آن بنابرماده ۳۷۹ ق. م ایجاد حق فسخ برای مشروط له است، اما اگر شرط، دادن رهن مال معین باشد
مثلاً باید شرط کند که مشتری خانه مسکونی خود را نزد وی رهن گذارد ضمانت اجرای تخلف از آن، بلافاصله ایجاد حق فسخ برای بایع نیست، زیرا در صورت امتناع متعهد از انجام شرط، مشروط له میتواند به دادگاه مراجعه کرده و دادگاه متعهد را الزام و به نمایندگی از او سند رهن را امضا کند.
نکات حقوقی کاربردی شرکتها از قانون تجارت
نکته اول:
در شرکتهای سهامی خاص اساسنامه شرکت باید به امضاء کلیه سهامداران رسیده باشد.
نکته دوم:
زیرا در این نوع شرکتها بر خلاف شرکتهای سهامی عام تشکیل مجمع عمومی مؤسسه ضروری نیست.
نکته سوم:
علاوه بر آن در شرکتهای سهامی خاص سهامداران باید کلیه سهام شرکت را تعهد نمایند و الا شرکت تشکیل نخواهد شد.
حال آنکه در شرکتهای سهامی عام مؤسسین شرکت باید اقلاً بیست درصد سهام را تعهد کنند و بقیه سهام از طریق پذیره نویسی فراهم خواهد شد.
نکات حقوقی کاربردی در قراردادها
برای اینکه در یک رویارویی با شریک و یا طرف حقوقی مقابلتان، بتوانید برای وی مسئولیت و تعهد ایجاد نمایید، چه شرایطی لازم است.
الف) وجود قرارداد
برای اثبات مسئولیت، وجود قرارداد، امری ضروری است و احراز رابطۀ قراردادی میان خواهان و خوانده یکی از ارکان مسئولیت قراردادی است؛ و این رابطه فقط در مورد طرفین قراردادی باید باشد، و اگر طرف قرارداد به شخص دیگری که خارج از قرارداد است ضرری بزند، این مسئولیت قراردادی نخواهد بود.
ب) رابطۀ علیت بین خسارت و عدم اجرای قرارداد
باید بین خسارت وارده و قرارداد، چنان رابطهای باشد که بتوان گفت، خسارت در نتیجۀ عدم اجرای تعهد به بار آمده است. برای مثال در عقد بیع اگر فروشنده، مبیع را تحویل ندهد و ضرری از این بابت به مشتری برسد، این در نتیجۀ مسؤلیت قراردادی است.